Проект: Семена (1). Донорството като мисия. (22.10.2016)

6

Гледате КАРБОВСКИ: ВТОРИ ПЛАН. Проект: Семена. Част 1.

В България над 250 хиляди двойки имат репродуктивни проблеми. Смята се, че при близо половината от тях проблемът е у мъжа. В новия епизод на предаването Карбовски ще отиде в единствената клиника у нас, която работи с български репродуктивен материал, с желанието да стане донор. Оказва се обаче, че българските мъже нямат културата да даряват и да помагат на други българи в нужда, а семенната течност, която се използва за изкуствено осеменяване у нас, е внос от Дания.

Карбовски среща зрителите на bTV с най-успешния биологичен родител на Стария континент. Той е на 42 години и към момента на интервюто е помогнал за създаването на почти 100 деца. Заниманието си нарича „частен донор-осеменител” и всичко, което прави, е да помага на бездетни хора да се сдобият с поколение.  

Колкото и забавно-срамежливо да звучи това за някои – проблемът у нас е сериозен: „Какви мъже гледам по улицата - обаче вместо в чашката, бъдещето на нацията отива в канала”, казва Карбовски, посочвайки проблема, който касае около половин милион българи.